fbpx

 

1-2-3 IK WIL…… VRIJHEID
Dit is deel 1 van de Magic serie.(van 3)
In deze serie neem ik je mee in wat ik door het te WILLEN allemaal heb getoverd, zo maar in mijn eigen simpele leven en jij kan dat ook, alleen pas wel op wat je wenst.
Waar het mee begon:
Ik ben al 20+ jaar bezig met omdenken: als ik iets hoor of zie wat mij raakt, dan zette ik er een andere gedachte tegenover. Ik hoorde bijvoorbeeld tegen mij zeggen: Dat moet je anders gaan doen Yvonne. Dat wordt zo voorgeschreven vanuit de gemeente. Dat is zo.
Dan dacht ik: pff, waarom moet dat zo zijn? Wat een kerstboom wordt er weer opgetuigd. Voor wie, voor wat? Wat een onzin… Ik dacht dan om: Nou ja, don’t shoot the messenger… , gaf mezelf zo weer een reden en ik deed maar weer braaf wat er van mij werd gevraagd, als hulpverlener. Maar, het zat mij toch niet lekker en dat gevoel werd steeds sterker!
Tot ik op mijn favouriete kanaal You tube aan het kijken was naar inspiratie en motivatie en ik de kracht van intentie tegenkwam. Ik probeerde het uit:
Ik haalde 3x diep adem, zei: Ik WIL meer vrijheid! en de truc is dan om het los te laten. Ik deed dat.
Na een week, niks.. “okay, nog een keer de magic spreuk! “Ineens kwam het out of the blue in mij op: Als ik nou eens ontslag neem? Dan zit ik niet meer vast aan regels die worden opgelegd door instanties, regels die ik moet ondersteunen met accreditaties en bewijs TERWIJL ik mezelf al 57 jaar ontwikkel, elke dag bewust! etcetc De invulling van mijn roep naar vrijheid was zomaar in mij geland, nooit eerder op die manier aan gedacht, want het was toch overal hetzelfde bij elke werkgever op dat gebied. Et voila! Er had zich magic in mijn hoofd oppopt.
En dat was het begin van mijn vrijheid! Ik bedacht wel een plan, ff geld sparen, ff voelen wat ik als zelfstandige nodig heb om mijn “gezinnen” te bereiken en of ik dat ook WIL.
En… Na een jaar had ik mijn vrijheid! Ik heb het gewenst, ik heb geluisterd naar mijn magic, ik heb de angst aan de kant gezet, totaal niet nodig en GAAAAAN! De beste toverwens ever! My GOD!
Lees volgende week deel 2:
1-2-3 IK WIL…… RUST