fbpx

Wat ging er aan vooraf

Die Kenneth..Mama heeft er regelmatig buikpijn van dat hij niet goed weet hoe hij vriendjes moet maken. Als er eindelijk iemand met hem mee wil dan is tie  zo weer weg. Dat doet zeer. Voor Kenneth en voor mama. Papa zegt, dat het wel goed komt. Mama hoorde van een kennis over Clown Fie. Mama wil haar “manneke” alles geven wat mogelijk is om zich goed te voelen.  Ze belt met Clown Fie  en spreekt af om samen te spelen.

 Aii

Kenneth weet van niks als clown Fie aanbelt.  Mama weet dat hij na wat schakeltijd vast wel nieuwsgierig zal worden. Ze kon ook al vooraf een eerste plannetje maken met Clown Fie, maar wilde dat eigenlijk niet doen. Met vriendjes is dat eigenlijk ook niet, vond mama. Mama gaat de deur open doen en roept: ” Hey Kenneth, er is hier iemand voor je!”. Kenneth rent naar de gang en staat ineens stil. Wat is dit? Je ziet hem denken. Hij rent weer terug naar de bank en gaat weer verder met gamen. “Wie is dat mama?” vraagt hij onderuitgezakt op de bank. Verscholen achter zijn schermpje. Mama antwoordt: ” dat is Clown Fie”. “Ze is hier speciaal voor jou om te spelen”. “Wat gaan we dan doen?” Nou, ga maar samen een plannetje maken”.”Dat kun jij wel”. “Zal ik met je meegaan”? vraagt mama. Maar Kenneth heeft al gezien dat Clown Fie naar buiten is gelopen. Ze ligt op haar buik in het gras met zijn autootjes te spelen.

Jihaa!!

Kenneth rent er naar toe en grist het rode autootje uit haar hand. “Die is van mij !”, roept hij  “ja”, zegt clown Fie, “Mooi wagentje, zeg! Wat is het er voor één? ” Kenneth en Clown Fie kletsen even over de details van de auto en dan gaat Clown Fie rijden met een blauw autootje. Dwars over het gras heen, roept ze: “Waar rijden we naar toe?” “Naar de garage”, antwoord Kenneth.”Maar ik zie geen garage!”roept Clown Fie. Kenneth  wil mama al gaan roepen om te vragen of ze hout voor de garage heeft, maar Clown Fie is al druk aan het zoeken naar hout in het houthok . Kenneth gaat er ook naar toe en samen overleggend zoeken ze de mooiste stukken hout uit. Hoe groot en hoe de garage eruit komt te zien?: Kenneth zit vol mooie plannetjes. Clown Fie roept telkens: “Goed plan Kenneth! En ze doen een High Five!!” Samen zijn ze druk bezig de garage vorm te geven op t grasveldje. Als de garage klaar is, komt broertje Robert aangelopen.” Ik wil ook meespelen”, zegt hij.”Nee”, roept Kenneth en hij gilt steeds harder. Mama komt erbij en zegt: “Nee, Robert. Vandaag speelt Kenneth met Clown Fie”. Kenneth zijn gezichtje klaart weer op. Daar had hij helemaal geen zin in. Spelen met zijn broertje. Die kan echt lopen vervelen. “Wat gaan we nu doen? ” roept Kenneth. “Nou, zegt Clown Fie,  ik heb eigenlijk wel dorst”. ” Ja, ik heb ook dorst. Samen lopen ze van buiten naar binnen en roepen: dorst, dorst, dorst dorst!!. Haha lekker gek doen vinden ze wel leuk zo te zien, denkt mama die het tweetal ziet aankomen en schenkt drinken in.  Clown Fie zit lekker rustig onderuit en babbelt over de garage. Dat hebben we samen goed gedaan hè Clown Fie? zegt Kenneth. Mama vraagt aan Kenneth om Robert ook even wat te drinken te brengen. Robert is aan het gamen in de huiskamer. Kenneth kijkt even mee. “ik wil graag meedoen, mag dat Robert” ? ” ok dan” zegt Robert. Clown Fie is al bijna vergeten. “Ik moet thuis gaan eten”, zegt Clown Fie. Ze ziet dat het genoeg is geweest voor vandaag.  Clown Fie geeft Kenneth een High Five en zegt Toedeledoki tegen Robert en mama.  Mama zegt: “Kenneth, eerst geef je nog even Griet aan Clown Fie en zwaaien we haar uit. Hmm.. Kenneth heeft even schakeltijd nodig maar zegt dan: Ok dan..  Hij doet toch wat mama vraagt.

‘s Avonds aan tafel vraag papa wat ze die middag hebben gedaan. Kenneth heeft het over clown Fie. Die gekke papa snapt er niks van. “Over wie heb je toch”? vraagt papa. Kenneth antwoordt: ” ik heb t over mijn nieuwe vriend papa”!  “En zo is het maar net”, zeg mama.  Jullie heb volgens mij keifijn samen gespeeld”. “Ze komt vast nog een keertje”. “Zie je wel dat jij fijn kan spelen met iemand anders”?

“Ja hè”? Kenneth vindt het ook. Dan babbelen ze verder over andere dingetjes. Goed is goed.’s Avonds in bed maakt hij al plannetjes wat hij een ander keertje kan gaan doen met Clown Fie. “Wanneer komt ze weer, mama”? “Ik zal haar morgen bellen Kenneth”. “Dan kijken we verder”. “Ok”. Na het gebruikelijke bedritueel draait hij zich lekker om en slaapt voor zijn doen tevreden en snel in.

N.B. Out-of-the-box denken en iets anders proberen, kan zeker bijdragen aan “lekker in je vel zitten”. Kenneth had een fijne middag met Clown Fie’s manier van doen, ookal was er niks vooraf vastgelegd. Zijn zelfvertrouwen is weer wat opgekrikt. Je kan als ouder niet alles alleen en wat helpt dat helpt. Stap voor stap samen op weg..